Faszerowane kwiaty cukinii

    Faszerowane kwiaty cukinii

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Typowo sezonowe, letnie danie. Przepyszna letnia przystawka. Kwiaty cukinii można zwykle kupić na targu.

    gee Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 10 kwiatów cukinii
    • 150 gram naturalnego serka śmietankowego
    • 1 ząbek czosnku
    • gałązka świeżej bazylii (6-8 listków)
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • szczypta soli, pieprzu i ostrej czerwonej papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C.
    2. Serek miksujemy z 1 ząbkiem czosnku, listkami bazylii, 1 łyżką oliwy i przyprawami.
    3. Kwiaty cukinii faszerujemy delikatnie serowym nadzieniem za pomocą małej łyżeczki.
    4. Nafaszerowane kwiaty cukinii układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym.
    5. Kwiaty skrapiamy oliwą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis