Niecodzienny szpinak

    (88)

    Jest to szybki i łatwy dodatek do dań, który stworzyłam, aby wszelkim potrawom z ryb lub kurczaka towarzyszył szpinak, pokrojone w kostkę pomidory i dojrzały roquefort (właściwie nadaje się do tego dowolny ser pleśniowy).


    Zrobione przez 75 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 4 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 mała cebula
    • 1 puszka (400 g) pomidorów pokrojonych w kostkę, odsączonych
    • 300 g mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
    • sól i pieprz do smaku
    • 90 g sera roquefort

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Na patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać pomidory i szpinak i kontynuować duszenie, aż szpinak będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem. Wmieszać ser roquefort i pozwolić mu się lekko roztopić przed podaniem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (88)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)