Najlepsza bruschetta na świecie

    8 godz. 20 min

    To jest świetny przepis na czosnkową bruschettę. Jest to również wspaniały pomidorowy dodatek do makaronów. Podawać na kromkach chleba francuskiego.


    Zrobione przez 547 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 pomidory pokrojone w kostkę
    • 1 łyżeczka suszonej bazylii
    • 4 łyżki startego parmezanu
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
    • sól przyprawowa do smaku
    • mielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +8godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 8godz.20min. 

    1. W średniej misce wymieszać pomidory z suszoną bazylią, parmezanem, oliwą, czosnkiem, solą przyprawową i pieprzem. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis