Szybkie spaghetti na obiad

    Szybkie spaghetti na obiad

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Smaczne, tanie i proste w wykonaniu - tyle wystarczy żeby danie już na zawsze pozostało w domowym menu. Spaghetti jest na świecie niezwykle popularne. Postępując według przepisu przygotujesz około 4-6 porcji.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 opakowania (po 500 g) mięsa mielonego
    • 1 opakowanie (500 g) makaronu spaghetti
    • 2 słoiki (po 500 g) sosu bolognese
    • przyprawa do mięsa mielonego
    • pieprz ziołowy
    • zioła prowansalskie
    • listki świeżej bazylii
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ugotuj makaron spaghetti. Odcedź go w durszlaku i opłucz zimną wodą aby się nie sklejał.
    2. Rozgrzej olej na patelni. Następnie wrzuć mięso i smaż około 30 minut, w międzyczasie przyprawiając je ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym i przyprawą do mięsa mielonego.
    3. Gdy mięso będzie dobrze usmażone dodaj dwa słoiki sosu bolognese. Wymieszaj. Smaż jeszcze 3 minuty (w celu podgrzania sosu).
    4. Ugotowany makaron wyłóż na talerz. Na niego połóż wcześniej przyrządzone mięso z sosem. Można przyozdobić świeżymi listkami bazylii, które nadają nie tylko ładny wygląd potrawie, ale także wspaniały smak.

    Rada

    Przed dodaniem sosu do mięsa warto pozbyć się nadmiaru tłuszczu z patelni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis