Młode ziemniaki z chrzanem i cytryną

    Młode ziemniaki z chrzanem i cytryną

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 389 osób

    Te młode ziemniaki podawane ze smacznym sosem już od dawna należą do ulubionych w naszym domu. Jeżeli nie masz czasu na całą procedurę, wystarczy ugotować ziemniaki i podać je z sosem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 55 g masła
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki pieprzu
    • 2 łyżki tartego chrzanu
    • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
    • 700 g małych młodych ziemniaków, obranych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 175°C.
    2. Roztopić masło w piekarniku w dwulitrowym naczyniu żaroodpornym i wymieszać z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i chrzanem. Włożyć do naczynia ziemniaki i starannie wymieszać z sosem.
    3. Przykryć i piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis