Lody jogurtowe z jagodami

    Lody jogurtowe z jagodami

    3polubienia
    5godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosty przepis na lody jogurtowe z jagodami, na patyku. Można je przygotować w specjalnych foremkach na lody, albo w kubeczkach po jogurcie.

    Magpie Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 szklanki jagód
    • 2 szklanki pitnego jogurtu waniliowego
    • 1/4 szklanki cukru (lub mniej - do smaku)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +5godz. mrożenie  ›  Gotowe w: 5godz.15min. 

    1. Owoce włożyć do blendera, dodać jogurt i cukier i miksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
    2. Przelać do foremek na lody albo do małych pojemniczków po jogurtach. W tym drugim przypadku nalewać do 3/4 wysokości pojemniczka, przykryć kawałkiem folii aluminiowej i włożyć w środek patyczek, przebijając folię.
    3. Włożyć lody do lodówki na co najmniej 5 godzin.
    4. Przed podaniem zdjąć folię aluminiową i kubek, najlepiej polewając z zewnątrz ciepłą wodą, aby lody łatwiej wyszły.

    Zobacz jak to zrobić!

    Lody jogurtowe z jagodami
    Lody jogurtowe z jagodami

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis