Szparagi grilowane

    Szparagi grilowane

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Uwielbiam szparagi i kocham grilować... a połączenie ich z serem i z bekonem uważam za świętokradztwo :P

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • szparagi
    • boczek lub chuda dobra szynka w plasterkach
    • ser żółty w plastrach

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Szparagi wrzucamy do wrzącej wody na 8-10 minut (zależy od wielkości szparagów).
    2. Następnie blanszujemy je w zimnej wodzie, najlepiej z lodem.
    3. Wysuszamy szparagi za pomocą papierowego ręcznika.
    4. Zawijamy je najpierw w cienki plasterek sera, a następnie w boczek lub szynkę.
    5. Wrzucamy na średnio rozgrzanego grilla. Czas grillowania: 10-15 min. Można użyć aluminiowej tacki, jeśli używacie grubsze plastry sera. Smacznego!

    Rada

    Wegetariańska wersja: zamiast boczku użyć cukinii pokrojonej w plastry 2-3 mm po długości, wcześniej lekko podsmażonej z obu stron na patelni aby zmiękła.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Z boczkiem palce lizać! - 04 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis