Zapiekanka z rukolą

    Zapiekanka z rukolą

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo tani i łatwy przepis na domową zapiekankę w 20 minut!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 bagietka
    • 1 ząbek czosnku
    • masło do posmarowania bagietki
    • 4 plasterki salami
    • 1/4 kostki sera feta
    • bazylia suszona
    • kilka listków rukoli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Przekroić bagietkę wzdłuż na dwie równe części.
    2. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Następnie smarujemy przygotowanym masłem bagietkę od wewnętrznej strony.
    3. Fetę kroimy w kostkę i obtaczamy w suszonej bazylii.
    4. Na masło kładziemy salami, następnie fetę. Całość wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 10-15 minut.
    5. Po wyciągnięciu z piekarnika, naszą zapiekankę posypujemy rukolą.

    Rada

    Dla osób które w swojej lodówce znalazły jogurt naturalny i majonez oraz jeden ząbek czosnku więcej, proponuję zrobić sos czosnkowy: 1 łyżeczka majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, wszystko dobrze wymieszać i polać już gotową zapiekankę. Smacznego ! :)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis