Masło domowej roboty

    (328)

    Możesz zrobić pyszne domowej roboty masło - wystarczy wlać gęstą tłustą śmietanę do malaksera, uruchomić go i poczekać, aż śmietana zamieni się w masło.


    Zrobione przez 304 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 475 ml (2 szklanki) tłustej śmietany
    • 1/4 łyżeczki soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Śmietanę wlać do blendera lub malaksera, miksować przez 10 minut, lub aż oddzieli się masło. Odlać płyn, dodać ewentualnie sól. Przełożyć masło do maselniczki, wciskając wypukłą stroną łyżki, by dodatkowo odcisnąć płyn.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (328)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis