Masło domowej roboty

    Masło domowej roboty

    (317)
    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 302 osoby

    Możesz zrobić pyszne domowej roboty masło - wystarczy wlać gęstą tłustą śmietanę do malaksera, uruchomić go i poczekać, aż śmietana zamieni się w masło.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 475 ml (2 szklanki) tłustej śmietany
    • 1/4 łyżeczki soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Śmietanę wlać do blendera lub malaksera, miksować przez 10 minut, lub aż oddzieli się masło. Odlać płyn, dodać ewentualnie sól. Przełożyć masło do maselniczki, wciskając wypukłą stroną łyżki, by dodatkowo odcisnąć płyn.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (317)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis