Sorbet arbuzowy

    Sorbet arbuzowy

    1polubienie
    4godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Owocowy zawrót głowy.

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 duży arbuz
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1/2 cytryny
    • 4 łyżki syropu truskawkowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +4godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 4godz.15min. 

    1. Arbuz pokroić na części. Wyjąć miąższ, usunąć pestki.
    2. Z 1/2 cytryny wycisnąć sok, uważając, aby nie wpadły do niego pestki.
    3. Miąższ arbuza, cukier oraz sok zmiksować za pomocą blendera. Następnie wlać syrop truskawkowy i całość wymieszać.
    4. Masę przelać do naczynia i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Co 30 minut wyjmować i mieszać, by rozdrobnić kryształki lodu. Sorbet podawać w szklankach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis