Cebulę i czosnek drobno posiekać. Pomidory pokroić na kawałki.
W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę i smażyć cebulę przez 5 minut aż się zeszkli. Dodać czosnek i mięso, przykryć garnek i smażyć przez 10 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Oprószyć mięso solą, pieprzem i papryką. Smażyć chwilę bez przykrycia, aż płyn odparuje z garnka. Dodać czerwone wino i zdeglazowac garnek - zdrapać przypalone resztki z dna drewnianą łyżką i wymieszać wszystko dokładnie.
Dodać 1 litr wody, przykryć garnek i gotować przez 60 minut. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze przez 10 minut, w razie potrzeby dolewając więcej wody.
Obrać ziemniaki i drobno pokroić. Dodać do garnka wraz z resztą przypraw i gotować jeszcze przez 20 minut. Na koniec doprawić solą, pieprzem i papryką.