Pstrąg z koperkiem i z ryżem

    Pstrąg z koperkiem i z ryżem

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zdrowy, pyszny i szybki obiad.

    ewusia.ur Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 pstrąg
    • 1 średnia cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • pęczek koperku
    • masło
    • sól i pieprz
    • szczypiorek
    • imbir - ok. 1 cm
    • 1 torebka ryżu
    • folia aluminiowa

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

      Sposób przygotowania pstrąga:

    1. Rybę umyć. Drobno posiekać cebulę, czosnek i koperek. Wszystko razem wymieszać.
    2. Do ryby włożyć odrobinę masła oraz nasze wymieszane przyprawy. Z wierzchu oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową mocno natartą masłem. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach C około 25 minut.
    3. Sposób przygotowania ryżu:

    4. Torebkę ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem około centymetra świeżego imbiru. Po ugotowaniu drobno siekamy imbir i szczypiorek i mieszamy z ryżem.
    5. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis