Grillowana cukinia z parmezanem i czosnkiem

    Grillowana cukinia z parmezanem i czosnkiem

    3polubienia
    18min.


    Zrobione przez 296 osób

    Prosta przystawka z grilla a jaka pyszna. Jeśli macie za dużo cukinii z ogródka, możecie ją wrzucić na grill - pasuje świetnie do mięs z grilla.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 nieduże cukinie
    • 3 łyżki miękkiego masła
    • 2 ząbki czosnku, zgniecione
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1/2 szklanki drobno startego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 18min. 

    1. Rozgrzać grill i lekko posmarować olejem ruszt.
    2. Cukinie przekroić w poprzek na pół, a następnie każdą połówkę przekroić wzdłuż na 3 plastry.
    3. Wymieszać masło z czosnkiem i pietruszką. Posmarować tym plastry cukinii z każdej strony. Z jednej strony posypać parmezanem.
    4. Ułożyć cukinię (serem do góry) na grillu i piec przez ok. 8 minut - aż ser się stopi a cukinia będzie miękka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis