Truskawki z mascarpone

    Truskawki z mascarpone

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Piękny i smaczny sposób podania truskawek, a bardzo łatwo się je przygotowuje. Najlepiej wyciskać mascarpone z woreczka ze specjalną końcówką w kształcie gwiazdki, ale nie jest to konieczne. Truskawki i tak będą pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 350 g truskawek
    • 200 g serka mascarpone
    • 65 g cukru pudru
    • 1-2 łyżki ekstraktu waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego
    • starta czekolada do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Truskawki umyć i odkroić górne części - tam, gdzie jest szypułka. Ułożyć truskawki na tej odciętej części - czyli "do góry nogami". Można zrobić w nich z góry nacięcia, np. na krzyż.
    2. Zmiksować mascarpone z cukrem pudrem i wanilią aż powstanie puszysta masa. Nałożyć krem do woreczka lub rękawa cukierniczego i wyciskać dekoracyjnie na wierzch truskawek. Posypać startą czekoladą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis