Marchew z masłem koperkowym

    Marchew z masłem koperkowym

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 172 osoby

    Doskonale pasuje do owoców morza! Uwaga: marchew łatwo rozgotować, więc lepiej sprawdzić po 20 minutach gotowania, czy już nie jest dobra. Można też użyć świeżego kopru zamiast nasion.

    Składniki
    ilość sztuk: 6 

    • 8 marchewek, obranych i pokrojonych w talaraki grubości 2 cm
    • 120 ml (1/2 szklanki) wody
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki nasion kopru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W średnim, ciężkim rondlu połączyć marchew, wodę, masło, cukier, sól i nasiona kopru. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut, aż marchew będzie miękka, a większość płynu się wchłonie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis