Nadziewany pstrąg z grilla

    Nadziewany pstrąg z grilla

    Zapisz do ulubionych
    55min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pstrąg faszerowany pieczarkami i natką pietruszki i pieczony na grillu - pycha! Można go też upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez ok. 30 minut.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pstrągi
    • sok z cytryny
    • sól i pieprz
    • 30 g masła
    • 1/2 cebuli, drobno posiekanej
    • posiekana natka pietruszki
    • plasterki cytryny
    • oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać grill.
    2. Pstrągi skroić sokiem z cytryny, oprószyć solą i ułożyć każdego osobno na kawałku folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Folia musi być na tyle duża, aby można nią było owinąć całą rybę.
    3. Na patelni roztopić masło. Dodać cebulę i zeszklić ją. Dodać pieczarki i podsmażyć. Doprawić pieprzem, dodać pietruszkę. Nałożyć ten farsz do pstrągów. Na wierzch ryby można ułożyć plasterki cytryny. Owinąć ryby luźno, ale szczelnie naoliwioną folią.
    4. Piec na grillu przez 20-30 minut - w zależności od wielkości ryby. W międzyczasie raz odwrócić. Odwinąć folię i sprawdzić, czy ryba jest gotowa.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis