Saszetka ziołowa

    Saszetka ziołowa

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zawiń zioła i przyprawy z zgrabne zawiniątko i wrzuć do sosu lub zupy. Później wystarczy wyjąć cały woreczek, aby ziarna pieprzu nie chrupały w zębach :) Takie zawiniątko w kuchni francuskiej nazywa się "sachet d'epices".

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • kawałek gazy
    • 1 liść laurowy
    • łodyżki natki pietruszki
    • świeży koperek
    • 10 ziaren pieprzu
    • 1 goździk

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Rozłożyć kawałek gazy, na jego środku ułożyć zioła i przyprawy. Zebrać rogi gazy i uformować woreczek (saszetkę). Związać nicią kuchenną, aby nic nie wypadło w czasie gotowania.

    Zobacz jak to zrobić!

    Saszetka ziołowa
    Saszetka ziołowa

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis