Oliwa z oliwek z ziołami

    Oliwa z oliwek z ziołami

    Zapisz do ulubionych
    5min.


    Zrobione przez 23 osoby

    Zrób domową oliwę z ziołami - będzie gotowa do każdej sałatki, sosu, maczania chleba i będzie pięknie pachnieć bazylią, oregano, tymiankiem i rozmarynem.

    Składniki
    ilość sztuk: 300 ml

    • 6 liści świeżej bazylii
    • 2 gałązki świeżego tymianku
    • 2 gałązki świeżego rozmarynu
    • 2 gałązki świeżego oregano
    • 300 ml oliwy z oliwek extra virgin wysokiej jakości

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Zioła umyć i odłożyć aby wyschły. Muszą być ZUPEŁNIE suche przed włożeniem do butelki. Lekko ugnieść, aby puściły aromat.
    2. Wszystkie zioła włożyć do szklanej butelki o pojemności 300 ml. Wlać oliwę przez lejek. Zamknąć szczelnie butelkę i wstawić do lodówki. Zużyć w ciągu miesiąca.
    3. Oliwa jest gotowa do użycia po 2-3 dniach od przygotowania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis