Łatwy przepis na fasolę limeńską

    (161)

    Młoda fasola limeńska gotowana w rosole drobiowym. Jest to bardzo smaczna fasola, a przy tym nie zawiera zbyt wiele tłuszczu.


    Zrobione przez 150 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • tłuszcz spożywczy w aerozolu
    • 1/2 średniej drobno posiekanej cebuli
    • 355 ml (1,5 szklanki) bulionu drobiowego
    • 450 g mrożonej młodej fasoli limeńskiej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu i spryskać tłuszczem w aerozolu. Zeszklić na nim cebulę. Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Dodać fasolę i dolać tylko tyle wody, żeby ją przykryła. Doprowadzić ponownie do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż fasola będzie miękka.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (161)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (3)