Szparagi saute

    Szparagi saute

    (4)
    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Najprostszy przepis na szparagi - smażone w oliwie, więc nie ma tu nabiału, glutenu i innych dodatków, których niektórzy wolą unikać. Za to jest smak!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 kg świeżych szparagów
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sok z cytryny
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Szparagi obrać, odkroić zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze części.
    2. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać szparagi. Skropić cytryną.
    3. Smażyć szparagi aż będą miękkie, ale nie będą się rozpadać (będą al dente) - ok. 10 minut. Od czasu do czasu mieszać. Doprawić do smaku solą.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (4)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis