Szparagi saute

    Szparagi saute

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Najprostszy przepis na szparagi - smażone w oliwie, więc nie ma tu nabiału, glutenu i innych dodatków, których niektórzy wolą unikać. Za to jest smak!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 kg świeżych szparagów
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sok z cytryny
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Szparagi obrać, odkroić zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze części.
    2. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać szparagi. Skropić cytryną.
    3. Smażyć szparagi aż będą miękkie, ale nie będą się rozpadać (będą al dente) - ok. 10 minut. Od czasu do czasu mieszać. Doprawić do smaku solą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis