Smażone szparagi

    Smażone szparagi

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Szybki przepis na szparagi smażone na maśle, a później zalane śmietaną. Są jędrne i delikatne w smaku i szybko się je przygotowuje. To świetna przystawka, można je tak jeść z chlebem albo z surówką.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 kg świeżych szparagów
    • 1 łyżka masła
    • sok z cytryny
    • szczypta cukru
    • 100 ml śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Szparagi obrać, odkroić zdrewniałe końcówki. Pokroić na 3 części.
    2. Roztopić masło na patelni, dodać szparagi, skropić sokiem z cytryny, doprawić odrobiną cukru.
    3. Smażyć szparagi aż zmiękną (ok. 10-15 minut), mieszając od czasu do czasu. Na koniec zalać śmietaną i podgrzać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis