Sałatka z selera i szparagów

    (2)
    1 godz. 15 min

    Sałatka ze szparagami, selerem i jajkiem na twardo - składniki są proste, a sałatka jest przepyszna!


    Zrobione przez 8 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 szklanki selera startego na małych oczkach
    • masło
    • 4-6 jajek na twardo
    • 250 g ugotowanych szparagów
    • ocet winny do smaku
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypiorek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Selera podsmażyć przez 3-4 minuty na maśle.
    2. Jajka obrać i pokroić. Szparagi też pokroić na mniejsze kawałki.
    3. W misce układać warstwami jajka, szparagi i seler.
    4. Wymieszać ocet, majonez, sól i pieprz - doprawić do smaku. Dodać szczypiorek i tym sosem polać sałatkę. Odstawić na godzinę, aby smaki się przegryzły.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)