Sałatka z selera i szparagów

    Sałatka z selera i szparagów

    5polubień
    1godz.15min.


    Zrobione przez 7 osób

    Sałatka ze szparagami, selerem i jajkiem na twardo - składniki są proste, a sałatka jest przepyszna!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 szklanki selera startego na małych oczkach
    • masło
    • 4-6 jajek na twardo
    • 250 g ugotowanych szparagów
    • ocet winny do smaku
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypiorek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Selera podsmażyć przez 3-4 minuty na maśle.
    2. Jajka obrać i pokroić. Szparagi też pokroić na mniejsze kawałki.
    3. W misce układać warstwami jajka, szparagi i seler.
    4. Wymieszać ocet, majonez, sól i pieprz - doprawić do smaku. Dodać szczypiorek i tym sosem polać sałatkę. Odstawić na godzinę, aby smaki się przegryzły.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis