Szparagi z patelni

    (6)

    Szybki przepis na szparagi smażone na patelni z masłem, a na koniec zalane śmietaną. Można użyć białych i zielonych szparagów. Najlepiej smakują z młodymi ziemniaczkami.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g białych szparagów
    • 400 g zielonych szparagów
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • szczypta cukru
    • 1/2 łyżeczki soli
    • czarny pieprz
    • 200 ml śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Szparagi umyć, odkroić zdrewniałe końcówki, białe szparagi obrać. Pokroić na 4-cm kawałki.
    2. Na patelni rozgrzać masło, dodać szparagi. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, przykryć i smażyć na średnim ogniu przez ok. 15 minut.
    3. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i dobrze podgrzać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (6)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)