Łatwy kuskus z curry

    Łatwy kuskus z curry

    16polubień
    20min.


    Zrobione przez 140 osób

    Potrawa ta jest wspaniałym dopełnieniem kotletów jagnięcych lub wszelkich owoców morza z grilla. Jest lekka, świeża i bardzo łatwa do zrobienia!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g (1,5 szklanki) kuskusu
    • 700 ml (3 szklanki) bulionu z kury
    • 1 łyżka curry
    • 2 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 80 g (1/2 szklanki) rodzynek
    • 1 pęczek posiekanej kolendry
    • 1/2 szklanki prażonych migdałów w słupkach,bez skórki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kuskus wsypać do miski. W rondelku doprowadzić do wrzenia bulion z kurczaka wymieszany z curry, solą, pieprzem, oliwą i rodzynkami i zaraz po zagotowaniu zdjąć z ognia. Zalać kuskus wrzącym wywarem. Szczelnie okleić miskę folią spożywczą i odstawić na 10 minut. Spulchnić kuskus widelcem. Posypać kolendrą i migdałami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis