Sałatka z szynką i szparagami

    Sałatka z szynką i szparagami

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 7 osób

    Pożywna sałatka z gotowaną szynką, jajkami na twardo, sałatą lodową i szparagami z lekkim dressingiem musztardowym. Można się nią najeść na lunch albo na kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 jajka na twardo
    • kilka liści sałaty lodowej
    • 500 g ugotowanych i ostudzonych szparagów
    • 150 g gotowanej szynki pokrojonej w kostkę
    • Dressing
    • 3 łyżki oleju roślinnego
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 2 łyżki białego octu winnego
    • sól
    • szczypta cukru
    • świeży, posiekany szczypiorek lub inne zioła
    • 1 mała cebula, drobno posiekana

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka pokroić na cienkie plasterki. Liście sałaty lodowej umyć i ułożyć na talerzu. Na nich ułożyć jajka, szparagi pokrojone na mniejsze kawałki i szynkę.
    2. Składniki dressingu dobrze wymieszać i polać sosem sałatkę. Odstawić na 10 minut i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis