Sałatka ze szparagami i jajkiem na twardo

    Sałatka ze szparagami i jajkiem na twardo

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 5 osób

    Najlepiej użyć do tej sałatki świeżych szparagów, ale mogą też być ze słoika. Smakuje świetnie z tym lekkim, majonezowym dressingiem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 jajek na twardo
    • 150 g gotowanej szynki w plastrach
    • 1 mały słoik szparagów lub mały pęczek ugotowanych świeżych szparagów
    • 3 pomidory
    • Dressing
    • 4-6 łyżek majonezu
    • 2 łyżki białego octu winnego
    • 1/2 łyżeczki soli
    • pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w dużą kostkę (2x2 cm).
    2. Szparagi pokroić na 2-cm kawałki. Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
    3. Wymieszać dobrze wszystkie składniki na dressing. Wymieszać z warzywami, szynką i jajkami i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis