Owsianka z multicookera

    Owsianka z multicookera

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Zrobione przez 6 osób

    Prosty przepis na pożywne śniadanie, które samo się robi. Złote proporcje to 1:3 (czyli 1 szklanka płatków owsianych na 2 szklanki wody). Ja na nas dwoje dorosłych + 3 dzieci gotuję 2,5 szklanki płatków na 5 szklankach wody i mam śniadanie dla całej rodziny.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 szklanki płatków owsianych
    • 4 szklanki wody
    • 1/2 łyżeczki soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Wieczorem wsypać płatki do multicookera, dodać wodę i sól. Można delikatnie wymieszać. (Można też dodać łyżeczkę jogurtu na lepsze trawienie). Ustawić "timer" na tę godzinę rano, o której chcemy mieć gotową owsiankę (np. 6:30).
    2. Rano owsianka jest gotowa!
    3. Można do owsianki dodać masło, jogurt, dżem, owoce (np. mrożone), cukier, cynamon, miód, zmielone siemię lniane, skondensowane mleko, kokos, starte jabłka... możlwości jest wiele!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis