Pierś z kurczaka z makaronem z multicookera

    Pierś z kurczaka z makaronem z multicookera

    2polubienia
    1godz.


    Zrobione przez 18 osób

    Pierś z kurczaka czasem wychodzi sucha, ale nie z multicookera. Tutaj wychodzi delikatna i soczysta, a przepis jest bardzo prosty. Doskonałe danie na obiad.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g piersi z kurczaka
    • 2 łyżki masła
    • 1 cebula
    • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    • 1-2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 200 g makaronu
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać.
    2. Do miski multicookera dodać masło i cebulę. Włączyć tryb "smażenie" (fry) na 20 minut. Podsmażyć cebulę, a po 10 minutach dodać kurczaka, przyprawy i czosnek. Smażyć kolejne 10 minut.
    3. Po zakończeniu smażenia otworzyć urządzenie, dodać makaron i tyle wody, aby zakryła makaron. Dodać sól i pieprz i włączyć tryb "duszenie" (stew) i czas 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis