Wątróbka wołowa z multicookera

    Wątróbka wołowa z multicookera

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Zrobione przez 8 osób

    Wątróbka duszona w multicookerze z cebulką, w śmietanie - pyszna i prosta. Można podać do ziemniaków albo po prostu z chlebem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 600 g wątroby wołowej
    • 2 łyżki mąki
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • 2-3 łyżki śmietany
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Wątrobę przepłukać pod bieżącą wodą. Pokroić na kawałki. Oprószyć mąką.
    2. Cebulę pokroić w półpierścienie. Włożyć cebulę i masło do miski multicookera i włączyć tryb "smażenie" na 7 minut.
    3. Gdy smażenie się skończy, dodać wątrobę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z cebulą.
    4. Na wierzch wyłożyć śmietanę i wyrównać łyżką.
    5. Multicooker ustawić na tryb "duszenie" na 40 minut. Na koniec duszenie dobrze wymieszać wszystko.

    Rada

    Dla lepszego smaku można dodać 1/2 szklanki wina i liść laurowy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis