Gulasz z multicookera

    Gulasz z multicookera

    1polubienie
    2godz.25min.


    Zrobione przez 7 osób

    Świetny gulasz z multicookera, miękkie mięso i aromatyczny sos plus warzywa: cebula, marchewka i papryka.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 700 g wołowiny gulaszowej
    • mąka do panierki
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 1 cebula
    • 2 marchewki
    • 1 papryka
    • sól i pieprz
    • 1-2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki keczupu
    • 2 łyżki śmietany
    • 1 liść laurowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 2godz.10min.  ›  Gotowe w: 2godz.25min. 

    1. Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć lub pokroić w cienkie plasterki. Paprykę pokroić w kostkę lub w paski.
    2. Multicooker włączyć na tryb "pieczenie" (bake) na 40 minut. Wlać do misy olej. Mięso lekko obtoczyć w mące i wrzucić do misy. Smażyć około 20-25 minut, a następnie dodać pokrojone warzywa i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż skończy się czas ustawiony na urządzeniu.
    3. Uwaga: ten sam krok można wykonać włączając tryb "smażenie" ale wtedy trzeba skrócić czas pracy urządzenia, bo temperatura smażenia jest wyższa niż pieczenia.
    4. Po sygnale końca czasu otworzyć pokrywę urządzenia, dodać sól, pieprz, czosnek, keczup, śmietanę i liść laurowy. Ponownie zamknąć pokrywę i włączyć tryb "duszenie" (stew) na 1,5 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis