Korzeń kopru w winie z miodem

    Korzeń kopru w winie z miodem

    1polubienie
    1godz.


    Zrobione przez 59 osób

    Doskonała przystawka dla miłośników fenkułu! Przepis ten dostałam od kolegi z Izraela. Zamiast rosołu używam w nim wody z dodatkiem przypraw i soli. Zastępuję też ziarna gorczycy zwykłą musztardą.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 4 bulwy kopru włoskiego umyte i pokrojone w ćwiartki
    • 60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek
    • 120 ml (1/2 szklanki) bulionu drobiowego
    • 1 łyżka miodu
    • 235 ml (1 szklanka) białego wina
    • 1 łyżeczka gorczycy
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Włożyć ćwiartki kopru do dużej głębokiej patelni środkami do góry. Skropić oliwą z oliwek, a następnie wlać bulion z kurczaka, miód i wino. Doprawić gorczycą, solą i pieprzem. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 45 minut, obracając od czasu do czasu.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis