Zupa porowa z tostami

    Zupa porowa z tostami

    1polubienie
    1godz.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jest bardzo dobra nie tylko w chłodniejsze dni.

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kostka bulionowa
    • kilka ziarenek ziela angielskiego
    • 2 liście laurowe
    • 2 średnie pietruszki
    • 3 prostokątne serki topione śmietankowe
    • 1/2 szklanki śmietany 18%
    • 1 łyżka imbiru
    • 2 duże pory
    • kilka posiekanych listków świeżej mięty
    • sól do smaku
    • pieprz do smaku
    • chleb tostowy
    • ser żółty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Do 1 i 1/2 l wrzącej wody wrzuć kostkę bulionową, ziele angielskie i liście laurowe. Dodać umyte i obrane pietruszki.
    2. Serki topione połączyć z dodatkiem 1/2 szklanki ciepłej wody, śmietaną, dodać imbir oraz ugotowane wcześniej pietruszki. Całość dokładnie zmiksować na gęsty krem.
    3. Do wywaru wrzuć posiekane pory. Po kilku minutach dodać krem. Całość gotować kilka minut. Na końcu dodać kilka listków świeżej mięty, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami z chleba tostowego.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis