Zupa jarzynowa z kapustą i szpinakiem

    (1)

    Bardzo zdrowa zupa ze szpinakiem i kapustą, dobra na zimowe miesiące. Aby była jeszcze bogatsza można dodać kaszy jęczmiennej.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 cebula
    • 1/2 główki kapusty
    • 1 marchewka
    • 1 pomidor, pokrojony
    • 2 litry wody lub bulionu warzywnego
    • sól i pieprz
    • suszony koperek lub pietruszka
    • duży pęczek szpinaku
    • 2 ząbki czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Kapustę drobno posiekać, marchew umyć i drobno pokroić. Posiekać szpinak.
    2. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć przez 5 minut. Następnie dodać kapustę, marchew i pomidora, smażyć przez kolejne 5-7 minut.
    3. Wlać wodę lub bulion i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem, dodać suszone zioła. Przykryć i gotować przez około 30 minut.
    4. Następnie dodać czosnek i szpinak i gotować jeszcze przez 5 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)