Bananowe "cuś"

    Bananowe "cuś"

    1polubienie
    1godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ta potrawa to nic innego jak trochę inny chlebek bananowy. Pyszne z bitą śmietaną.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 2 jajka
    • 30 dkg cukru
    • 2-3 banany
    • około 70-80 g masła
    • 50 dkg mąki
    • zapach waniliowy lub wiórki/tarta czekolada
    • 1 łyżeczka sody lub proszku do pieczenia
    • 7 łyżek mleka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Rozgrzej piekarnik do 180-200 stopni C.
    2. Do miseczki włóż 2 (rozbite) jajka i 30 dkg cukru.
    3. Mieszaj aż zacznie się robić gęste, a po bokach białe.
    4. Ugnieć banany.
    5. Roztop na patelni 50 g masła.
    6. Wlej masło do miski z jajkami i dodaj 50 dkg mąki, proszek do pieczenia lub sodę, aromat waniliowy albo wiórki czekoladowe i 7 łyżek mleka. Wymieszaj.
    7. Nasmaruj naczynie żaroodporne masłem (20-30 g) i wlej do niego masę.
    8. Wstaw do piekarnika na godzinę (po tym czasie powinno się zrobić brązowe - jeśli tak się nie stało wtedy poczekaj).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis