Różowy andrut

    Różowy andrut

    3polubienia
    40min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Przepis na andrut dla tych, którym znudził się z masą kajmakową. Można dodać inne galaretki, np. zieloną albo inną ulubioną.

    apfel Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 1 kostka margaryny Palma
    • 1 szklanka cukru
    • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    • 1 galaretka wiśniowa
    • 1 opakowanie kwadratowych andrutów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Stopić margarynę w garnku i przestudzić. Dodać cukier i śmietanę, dobrze wymieszać i zagotować. Cukier ma się całkowicie rozpuścić. Zdjąć z ognia.
    2. Dodać galaretkę w proszku i mieszać, aż masa zgęstnieje. Znów wstawić na gaz i podgrzać.
    3. Gdy masa trochę ostygnie, przekładać nią andruty. Złożony andrut odstawić aby całkiem ostygł i żeby masa stężała.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis