Kolba kukurydzy z kuchenki mikrofalowej

    (429)
    10 min

    Bardzo praktyczny przepis na gotowanie kolb kukurydzy. Szczególnie przydatny, gdy nie ma się grilla lub piekarnika. Ja zamrażam kolby kukurydzy w woreczkach plastikowych i w mroźne zimowe miesiące wyjmuję po jednej, aby słodkim smakiem przypominały mi przez cały rok o lecie!


    Zrobione przez 400 osób

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 kolba kukurydzy oczyszczona i bez liści

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Zmoczyć papierowy ręcznik i wycisnąć z niego wodę. Zawinąć kolbę kukurydzy w wilgotny ręcznik i położyć na talerzu. Gotować w kuchence mikrofalowej przez 5 minut. Ostrożnie usunąć papierowy ręcznik i gotowe!
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (429)

    Komentarze po polsku (1)

    0

    Szybki sposób na pyszną kukurydzę. Ja posypuję solą morską i przykrywam kukurydzę drugim talerzem, wychodzi tak samo jak owijane mokrym ręcznikiem. Przed chwilą zjadłem ze smakiem.  -  04 paź 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)