Zupa koperkowa

    Zupa koperkowa

    2polubienia
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo prosta w przygotowaniu zupa, do której potrzeba bardzo niewiele. U mnie w domu podaje się ją z ryżem.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 litry wywaru drobiowego
    • 100 g ryżu
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • mały kawałek selera
    • 2 pęczki koperku
    • 100 g śmietany 12%
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Marchewkę, pietruszkę i selera umyć, obrać i pokroić w kostkę lub cienkie plasterki.
    2. Ryż wrzucić do gotującego się bulionu po 10 minutach wrzucić pokrojone warzywa i gotować jeszcze przez około 10 minut.
    3. Pod koniec gotowania do zupy dodać umyty i poszatkowany koperek oraz stopniowo dodawać śmietanę, żeby się nie zważyła.
    4. Zupę doprawić solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis