Zupa jarzynowa z kalarepką

    Zupa jarzynowa z kalarepką

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Zupę jarzynową można gotować przez cały rok, jej atutem jest to, że za każdym razem można dodać innych warzyw i jej smak będzie inny.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 kalarepki
    • 2 małe marchewki
    • 4 ziemniaki
    • 15 dkg zielonej fasolki szparagowej
    • 1 mała pietruszka
    • 1/4 małego selera
    • 2,5 l wywaru warzywnego
    • 6 łyżek śmietany kremówki 18%
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 pęczka natki pietruszki
    • 1/2 pęczka koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Wszystkie warzywa umyć, oczyścić, ewentualnie obrać i pokroić w kostkę.
    2. Pokrojone warzywa wrzucić do gotującego się wywaru z warzyw i gotować do 15 minut, aż zmiękną.
    3. Z gotującej się zupy odebrać około 1/2 szklanki wywaru i rozprowadzić w nim śmietanę, następnie wlać do zupy. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Ugotowaną zupę przelać do talerzy i posypać posiekaną natką pietruszki i posiekanym koperkiem.

    rada

    Czas przygotowania - 40 min Porcja dla 6 osób

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis