Pieczona wołowina po rosyjsku

    Pieczona wołowina po rosyjsku

    3polubienia
    1godz.45min.


    Zrobione przez 23 osoby

    Bardzo prosty przepis na wołowinę, którą pieczemy pokrojoną w plastry, z cebulą i żółtym serem w sosie ze śmietany i mleka. Jest niesamowicie miękka i rozpływa się w ustach.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 kg wołowiny (np. rumsztyk)
    • 125 ml śmietanki (48%)
    • 125 ml mleka
    • 150 g żółtego sera (np. gouda)
    • 1 cebula
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 1godz.45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 170-180°C.
    2. Pokroić mięso w grube plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pokroić cebulę w piórka i ułożyć na mięsie. Oprószyć solą i pieprzem.
    3. Wymieszać mleko ze śmietaną i polać mięso. Na koniec posypać startym serem. Piec przez 1,5 godziny.

    Zobacz jak to zrobić!

    Pieczona wołowina po rosyjsku
    Pieczona wołowina po rosyjsku

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    To są moje smaki. Super pyszne i mega proste. - 08 lis 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis