Surówka z fenkułu z jabłkiem

    Surówka z fenkułu z jabłkiem

    4polubienia
    10min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Prosta i szybka surówka z kopru włoskiego, czyli fenkułu. Najlepiej ją odstawić na chwilę aby się przegryzła, a fenkuł zmiękł.

    apfel Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 fenkuł (koper włoski)
    • 1 mała cebula
    • 1 jabłko
    • sok z połowy cytryny
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Fenkuł pokroić w cienkie paseczki. Cebulę pokroić w kostkę, a jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    2. Wymieszać składniki w misce, polać sokiem z cytryny i lekko posolić. Odstawić na około 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis