Sernik bez spodu

    Sernik bez spodu

    8polubień
    50min.


    Zrobione przez 28 osób

    Prosty i szybki sernik bez spodu, dlatego bardzo szybko się go przygotowuje. Można dodać do niego rodzynki, jagody albo inne owoce.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 2 jajka
    • szczypta soli
    • 500 g twarogu, zmielonego
    • 3 łyżki cukru
    • 3 łyżki kaszy manny
    • 1 szklanka mleka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    2. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
    3. Zmiksować twaróg z żółtkami, kaszą i cukrem. Stale mieszając dodać mleko, a następnie dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką.
    4. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wlać do niej ciasto. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30-35 minut.

    Rada

    Kaszę mannę można wcześniej namoczyć w wodzie na 5-7 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Agnese
    autor:
    0

    Pyszny !!! - 19 maj 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis