Lekka, wiosenna sałatka

    Lekka, wiosenna sałatka

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Idealna na wiosenne śniadania lub kolacje. Łatwa w przyrządzeniu sałatka z ogórków, papryki i rzodkiewki, z kukurydzą.

    iwona_sz Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 świeży ogórek
    • 1 czerwona papryka
    • Pęczek rzodkiewki
    • Puszka kukurydzy (400 g) + 2 łyżki wody z kukurydzy
    • 1 łyżka majonezu
    • Trochę świeżego koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Ogórek, paprykę i rzodkiewkę kroimy w kostkę. Wielkość wedle uznania.
    2. Wsypujemy kukurydzę i dodajemy 2 łyżki wody z kukurydzy, dzięki niej sałatka będzie "lżejsza".
    3. Dodajemy majonez i mieszamy składniki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
    4. Całość posypujemy poszatkowanym koperkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis