Pieczona biała kiełbasa

    Pieczona biała kiełbasa

    8polubień
    1godz.10min.


    Zrobione przez 9 osób

    Bardzo prosty sposób na obiad, wystarczy tę kiełbasę podać z ziemniakami i surówką. Bez smażenia, więc i tłuszczu mniej. Za to pełnia smaku pysznej kiełbasy! Zawsze jem taką kiełbasę na Śniadanie Wielkanocne :)

    Magpie Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg białej kiełbasy
    • 2 duże cebule pokrojone w plasterki
    • 6 ząbków czosnku, obranych
    • tłuszcz do wysmarowania naczynia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Naczynie żaroodporne lub brytfankę wysmarować tłuszczem - najlepiej smalcem, ale może być też olej lub masło.
    2. Ułożyć kiełbasę ciasno w przygotowanym naczyniu i obłożyć cebulą oraz ząbkami czosnku. Piec przez godzinę. Od czasu do czasu nakłuwać kiełbasę, aby wyciekł z niej tłuszcz.

    Rada

    Najlepiej smakuje z chrzanem domowej roboty!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    oleńka
    autor:
    6

    Bardzo prosty przepis, a kiełbasa pycha! W 3 sekundy ląduje w piekarniku, bez żadnych niepotrzebnych dodatków. Użyłam surowej kiełbasy i na pewno zrobię ją tak samo na Wielkanoc - 20 mar 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis