Śniadanie na drogę

Autor artykułu: Reader's Digest  |  Zdjęcie: Allrecipes
Śniadanie na drogę
1 z 1
<
>

Opinie (0)

Komentarze (0)

Drukuj


Śniadanie uzupełnia poziom energii po nocnym “poście”. Osoby, które regularnie jedzą śniadanie, lepiej radzą sobie w pracy i szkole, rzadziej odczuwają wahania nastrojów i są mniej narażone na problemy z nadwagą.
Śniadanie na drogę...


Jeżeli nie masz czasu na zjedzenie posiłku przed wyjściem z domu, zabierz ze sobą następujące produkty:
  • Kilka kromek cienko posmarowanego chlebka tureckiego z rodzynkami albo gruby kawałek ciasta z owocami oraz kilka klementynek i pomarańczę.
  • Ciastka owsiane przełożone niewielką ilością miodu oraz banana lub kubek świeżych owoców jagodowych.
  • Musli bez cukru i mały karton mleka albo kubek jogurtu naturalnego o niskiej zawartości tłuszczu do wymieszania.
  • Garść różnych suszonych owoców i pestek/orzechów.
  • Pojemnik sałatki owocowej, kubek jogurtu naturalnego o niskiej zawartości tłuszczu i mufinkę, herbatnik owsiany lub bułeczkę domową
…albo brunch

Zapakuj zdrową przekąskę, którą zjesz zamiast śniadania i lunchu, czyli w porze tak zwanego brunchu.
  • Bułeczkę z serkiem o niskiej zawartości tłuszczu i/lub tuńczykiem albo marynowaną rybą.
  • Irlandzki chleb sodowy z wędzonym łososiem.
  • Ciabattę z jajkiem na twardo, chudym grillowanym bekonem lub szynką parmeńską oraz plastrami pomidorami.
Opublikowany przez:
Readers Digest Polska

Moje komentarze i oceny

Historia

Ostatnio przeglądane


Ostatnio wyszukiwane


Przepisy do artykułu