Śniadanie na drogę

Autor artykułu: Reader's Digest  |  Zdjęcie: Allrecipes
Śniadanie na drogę
1 z 1
<
>

Opinie (0)  |  Komentarze (0)

Dodaj do ulubionych

Dodaj opinię

Drukuj


Śniadanie uzupełnia poziom energii po nocnym “poście”. Osoby, które regularnie jedzą śniadanie, lepiej radzą sobie w pracy i szkole, rzadziej odczuwają wahania nastrojów i są mniej narażone na problemy z nadwagą.
Śniadanie na drogę...


Jeżeli nie masz czasu na zjedzenie posiłku przed wyjściem z domu, zabierz ze sobą następujące produkty:
  • Kilka kromek cienko posmarowanego chlebka tureckiego z rodzynkami albo gruby kawałek ciasta z owocami oraz kilka klementynek i pomarańczę.
  • Ciastka owsiane przełożone niewielką ilością miodu oraz banana lub kubek świeżych owoców jagodowych.
  • Musli bez cukru i mały karton mleka albo kubek jogurtu naturalnego o niskiej zawartości tłuszczu do wymieszania.
  • Garść różnych suszonych owoców i pestek/orzechów.
  • Pojemnik sałatki owocowej, kubek jogurtu naturalnego o niskiej zawartości tłuszczu i mufinkę, herbatnik owsiany lub bułeczkę domową
…albo brunch

Zapakuj zdrową przekąskę, którą zjesz zamiast śniadania i lunchu, czyli w porze tak zwanego brunchu.
  • Bułeczkę z serkiem o niskiej zawartości tłuszczu i/lub tuńczykiem albo marynowaną rybą.
  • Irlandzki chleb sodowy z wędzonym łososiem.
  • Ciabattę z jajkiem na twardo, chudym grillowanym bekonem lub szynką parmeńską oraz plastrami pomidorami.
Opublikowany przez:
Readers Digest Polska

  Moje komentarze i oceny

Podziel się swoimi myślami. Dodaj opinię lub komentarz. Kliknij na emotikon, aby go dodać.

Jaka jest Twoja ogólna ocena?

Nie jest świetny Doskonały
Jak trudno było przygotować to danie?

Historia

Ostatnio przeglądane


Ostatnio wyszukiwane


Przepisy do artykułu