Jak zrobić tęczowe babeczki

Autor artykułu: Allrecipes  |  Zdjęcie: Allrecipes
Jak zrobić tęczowe babeczki
1 z 6
<
>

Opinie (0)

Komentarze (0)

Drukuj


W tym artykule opiszemy jak upiec tęczowe babeczki. Wystarczy zwykły przepis na waniliowe (lub inne jasne) babeczki, kilka barwników spożywczych i oczarujecie wszystkich niezwykłymi kolorowymi babeczkami!
Potrzebne będą...
- ciasto na waniliowe babeczki
- barwniki spożywcze (np. czerwony, żółty, niebieski, zielony i fioletowy)
- foremka na babeczki
- papierowe papilotki lub silikonowe foremki na babeczki

Przygotuj ciasto
1 Jak zrobić tęczowe babeczki krok 2
Przygotuj ciasto na muffinki - mogą być waniliowe. Możesz też użyć gotowej mieszanki na babeczki, dostępnej w sklepach, ale my polecamy nasze sprawdzone przepisy:

- Babeczki waniliowe
- Najprostsze babeczki
Dodaj barwniki
2 Jak zrobić tęczowe babeczki krok 4
Rozdziel ciasto po równo do sześciu miseczek. Następnie do każdej miseczki dodaj inny barwnik i dokładnie wymieszaj. Pamiętaj, aby użyć innej łyżeczki do każdego koloru! Dodawaj po trochu barwnika i sprawdź jaki kolor uzyskasz. W razie potrzeby dodaj więcej.
Nałóż do papilotek
3 Jak zrobić tęczowe babeczki krok 6
Zacznij od jednego koloru i nałóż po ok. 1 łyżkę do każdej papilotki. Wyrównaj ciasto tylną częścią łyżki, aby pokrywało równomiernie spód papilotki i docierało do brzegów. Potwórz czynność z pozostałymi kolorami.
Upiecz babeczki
4 Jak zrobić tęczowe babeczki krok 8
W przepisie na ciasto będzie podana temperatura i czas pieczenia. Stosując się do tych wskazówek, upiecz babeczki. Będą gotowe, gdy wykałaczka wetknięta w środek wyjdzie czysta. Upieczone babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw na metalową kratkę aby ostygły.
Udekoruj je
5 Jak zrobić tęczowe babeczki krok 10
Gdy babeczki już całkiem ostygną, udekoruj je kremem. Ładnie wygląda zwykły, jasny, maślany krem. Możesz wykorzystać któryś z poniższych przepisów:

- Krem z serka śmietankowego
- Prosty krem do dekoracji ciast
- Krem maślany do dekorowania babeczek
Opublikowany przez:
Allrecipes

Moje komentarze i oceny

Historia

Ostatnio przeglądane


Ostatnio wyszukiwane


Przepisy do artykułu