Ruskie pierogi

Autor artykułu: Allrecipes   
Ruskie pierogi
1 z 2
<
>

Opinie (0)  |  Komentarze (3)

Dodaj do ulubionych

Dodaj opinię

Drukuj


W tych pysznych pierogach do tradycyjnego farszu z sera, cebuli i ziemniaków dodane są podsmażone pieczarki. Ciasto jest miękkie i można je bardzo cienko rozwałkować. Doskonale się też klei. Tak naprawdę sklejanie pierogów to kwestia wprawy, ale to nic trudnego!

Zobacz oryginalny przepis na Ruskie pierogi z pieczarkami wraz z listą niezbędnych składników.

1
Przygotować farsz: zmielić ser i ziemniaki przez maszynkę.
2
Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki wytrzeć wilgotną szmatką i drobno pokroić. Podsmażyć razem na oleju. Smażyć na średnim ogniu przez ok. 15 min.
3
Wymieszać wszystkie składniki na farsz. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
4
Przygotować ciasto: na stolnicy zrobić kopczyk z mąki, zrobić w niej zagłębienie na pozostałe składniki. Wbić jajka, dodać masło, wlać część wody i zacząć wyrabiać. Stopniowo dodawać wodę. Jeśli ciasto będzie się kleić do stolnicy, podsypać mąką. Ma być miękkie i gładkie.
5
Odkroić 1/4 ciasta i rozwałkować na grubość 3 mm na stolnicy posypanej mąką.
6
Wykrawać szklanką kółka. Resztki ciasta zebrać, uformować kulę i ponownie rozwałkować tak, aby zużyć całe ciasto.
7
Nakładać łyżeczką farsz na środek kółek i sklejać je wzdłuż brzegów. Pierogi odkładać na ściereczkę i przykrywać drugą ściereczką aby nie obeschły.
8
W dużym garnku zagotować 3 litry osolonej wody. Do wrzątku wrzucać partiami pierogi (aby w garnku nie było za tłoczno). Mieszać delikatnie drewnianą łyżką, aby nie przywierały do dna.
9
Kiedy wypłyną na powierzchnię poczekać jeszcze krótką chwilkę i wyjmować łyżką cedzakową na durszlak.
10
Gorące pierogi polewać stopionym masłem i przysmażoną cebulką - dzięki temu się nie sklejają.
11 Ruskie pierogi krok 11
Wypróbujcie nasze pozostałe przepisy na pierogi, a na pewno znajdziecie swój ulubiony farsz!

Opublikowany przez:
Allrecipes

Moje komentarze i oceny

Podziel się swoimi myślami. Dodaj opinię lub komentarz. Kliknij na emotikon, aby go dodać.

Jaka jest Twoja ogólna ocena?

Nie jest świetny Doskonały
Jak trudno było przygotować to danie?
  • Komentarz: Halineczka

    Doskonaly!
    Wysłane: 07 cze 2016
    Halineczka

    Komentarz: Beatar

    ychotka
    Wysłane: 03 wrz 2012

    Komentarz: k.kuchnia

    Ruskie z pieczarkami pierwszy raz widze takie. Muszę wypróbować
    Wysłane: 01 mar 2012

Historia

Ostatnio przeglądane


Ostatnio wyszukiwane